Mainos

Yliopisto maksaa lääketieteellisen tabletit Helsingissä – "Säästöä tulee"

Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta käytti tänä syksynä 80 000 euroa uusien opiskelijoiden it-hankintoihin. Tiedekunnan mukaan järjestelystä syntyy säästöä vanhaan verrattuna.

Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa opiskelijoille on jo muutaman vuoden ajan annettu käyttöön oma tabletti-tietokone.

Periaatteessa kone pitää palauttaa opiskelun jälkeen, mutta käytännössä koneen saa omaksi. Näin siksi, että opiskelujen loppuessa koneet ovat vanhoja, ja menisivät joka tapauksessa poistoon.

Koordinaattori Teemu Masalin lääketieteellisestä tiedekunnasta Helsingin yliopistosta sanoo, että rahallisesti tabletit eivät tule kalliimmaksi kuin entisajan tietokoneluokat.

– Säästöä tulee, kun ei tarvita enää tietokoneita eikä tietokoneluokkia, eivätkä opiskelijat printtaa papereita, sanoo Masalin.

Hänen mukaansa ainakin Helsingin yliopistossa opiskelijat saavat kannettavan tietokoneen tai tabletin monissa muissakin tiedekunnissa.

Tabletissa kulkee mukana kaikki: E-kirjat, muistiinpanot ja applikaatiot.

– Lääketieteessä on applikaatioita, joissa operaatioita voi harjoitella ihmisruumiilla virtuaalisesti. Ihmisen ruumis on näytöllä ja sitä voi pyöritellä haluamaansa suuntaan. Tästä tulee paljon lisäarvoa opiskeluun.

Masalin kertoo, että kahtena aiempana vuonna tabletit maksoi Jane ja Aatos Erkon säätiö, nyt ne maksaa lääketieteellinen tiedekunta.

– Tabletti maksaa alle 400 euroa kappale. Tänä syksynä ne on hankittu 200 uudelle opiskelijalle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.