Mainos

Ylinopeusvalvonta alkoi sakkosateella

Poliisin tehostunut nopeusvalvonta on poikinut runsaasti sakkoja ja huomautuksia.

Aamun liukas ajokeli ei näyttänyt hillitsevän autoilijoiden kaasujalkaa. Liikkuvan poliisin mukaan erityisesti huomautuksia jaettiin jo aamupäivän aikana selkeästi aiempaa enemmän.

Liikkuva poliisi pysäytti aamupäivällä useita autoilijoita pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Jyväskylässä. Vantaalla puolentoista tunnin valvonta päiväkodin lähellä sai aikaan yhteensä noin 50 sakkoa ja huomautusta. Suuri osa sakoista oli 85 euron rikesakkoja.

Sakko rapsahtaa entistä herkemmin

Reipasta kaasujalkaa käyttävät autoilijat saavat nyt aiempaa herkemmin huomautuksen ylinopeudesta.

Poliisi otti tänään käyttöön uuden nopeusvalvontaohjeen, jonka mukaan sakko rapsahtaa, jos valvontalaitteen näyttämä ylinopeus on vähintään 11 kilometriä tunnissa. Huomautuksen saa, jos ylinopeutta on 6-10 kilometriä tunnissa.

Mittarien epätarkkuuden takia sakkoon tai huomautukseen tehdään aina tekninen vähennys, joka on 3 km/h. Siten esimerkiksi valvontalaitteen näyttämästä 11 kilometrin ylinopeudesta saa sakon 8 kilometrin ylityksen mukaan.

Poliisin mukaan huomautusten määrä nousee merkittävästi, mutta sakkokynnystä ei haluta dramaattisesti pudottaa. Tähän saakka sakkoraja on vaihdellut eri puolilla maata. Automaattikamerat ovat antaneet sakkoja keskimäärin herkemmin kuin nopeusvalvontaa tekevät poliisit.

Yhtenäisten ohjeiden tarkoituksena on vähentää liikenneonnettomuuksia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.