Mainos

Ylinopeussakot entistä harvinaisempia – vauhdit entisellään

Liikennerikkomusten määrä väheni poliisin ennakkotietojen mukaan viime vuonna selvästi edellisvuoteen verrattuna. Liikkuva poliisi arvioi, että hurjastelijoita ja rattijuoppoja on liikenteessä kuitenkin entiseen malliin – he vain jäävät aiempaa harvemmin kiinni.

Liikennerikokset ja -rikkomukset vähenivät Savon Sanomien saamien poliisin ennakkotietojen mukaan Suomessa viime vuonna noin 14 % edellisvuoteen verrattuna. Rikkomuksia tehtiin noin 76 000 vähemmän kuin vuonna 2011.

Toisaalta Liikenneturvan viime kesänä julkistaman selvityksen mukaan ylinopeuden ajaminen ei ole vähentynyt. Suurin syy liikennerikosten ja -rikkomusten vähenemiseen onkin se, että poliisi on vähentänyt liikenteen valvontaa.

Eniten on Savon Sanomien mukaan vähentynyt automaattinen liikenteenvalvonta, eli peltipoliisien käyttö. Niiden kautta kuljettajille annettiin viime vuonna yli 17 000 maksullista terveistä vähemmän kuin edellisvuonna.

Kun kissa on poissa…

Ylikonstaapeli Teemu Äikäs Liikkuvasta poliisista kertoo, että Liikkuvan poliisin kokonaistyöaika väheni viime vuonna noin 17 % edellisvuoteen verrattuna. Liikennevalvontaan käytetyn työajan määrä väheni viime vuonna noin 14 %.

Sitä mukaa myös esimerkiksi rattijuopumusvalvonta väheni edellisvuoteen verrattuna.

Äikäksen mukaan rattijuoppoja on liikenteessä kuitenkin valitettavasti yhtä paljon kuin ennenkin.

– Liikennerikkomukset ovat pitkälti valvontarikoksia. Jos vaikkapa rattijuoppoja ei valvota, heitä ei liikenteestä löydy. Mutta eihän se tilannetta silti paranna, eivätkä rattijuopot siitä vähenne.

Liikkuva poliisi on Äikäksen mukaan panostanut viime aikoina erityisesti turvalaitteiden, kuten turvavöiden, käytön valvontaan, raskaan liikenteen valvontaan ja liikennevalovalvontaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.