Mainos

Ylilääkäri: Torniossa menehtynyt tyttö olisi pitänyt ottaa sairaalahoitoon

Länsi-Pohjan keskussairaalan päivystyspoliklinikan ylilääkäri Tapio Åmanin mukaan maanantaina menehtynyt torniolaistyttö olisi pitänyt ottaa sairaalahoitoon.

Åmanin mukaan kuolleen tytön vanhemmat käyttivät lastaan Tornion terveyskeskuksen vastaanotolla, mistä hänet lähetettiin takaisin kotihoitoon. Vanhemmat olivat yhteydessä yhteispäivystykseen sen jälkeen kahdesti.

Puhelinneuvontaa antaneet hoitaja ja lääkäri tekivät päätöksen olla ottamatta tyttöä sairaalahoitoon omien toimintaohjeidensa pohjalta tekemänsä tilannearvion perusteella.

- Tytön vanhemmat toimivat asianmukaisesti ja olivat yhteydessä terveyskeskukseen ja yhteispäivystykseen. Myös puhelinneuvontaa antaneet henkilöt toimivat ohjeiden mukaisesti. Nyt jälkikäteen asiaa arvioiden olisi tietysti pitänyt toimia toisin ja ottaa hänet sairaalahoitoon, Åman sanoo Ylen haastattelussa.

Myös Länsi-Pohjan keskussairaalan infektiolääkäri on sitä mieltä, että sikainfluenssaan kuolleen torniolaistytön tapauksessa toimittiin hoito-ohjeiden mukaisesti.

Sairastuneen tytön taudinkuva muuttui dramaattisesti maanantain aikana, eikä häntä enää pystytty pelastamaan. Länsi-Pohjan keskussairaalan infektiolääkäri Ulla Kaukoniemi arvioi MTV:n uutisille, että vanhemmat toimivat annettujen ohjeiden mukaisesti.

- Torniolaistytön vanhemmat olivat käyttäneet lasta terveyskeskuksessa ja olivat myös olleet yhteydessä yhteyspäivystyksen puhelinneuvontaan. Vanhemmat ovat toimineet aivan annettujen ohjeiden mukaisesti.

Tyttö kuoli erittäin vaikeaan yleistulehdukseen, joka romahdutti hänen tilansa erittäin nopeasti.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.