Mainos

Ylikonstaapelin seksisuhdeväitteiden seuraus: sakot ja viraltapano

Valkeakoskelainen ylikonstaapeli tuomittiin perjantaina viraltapanoon ja sakkoihin muun muassa kahden naispoliisin kunnianloukkauksesta. Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan ylikonstaapelin puheet eivät olleet vitsailua tai hyväksyttävää poliisihuumoria.

Ylikonstaapeli väitti viime vuonna kahteen kertaan valheellisesti, että kahdella nuoremmalla naispoliisilla olisi seksisuhde keskenään. Käräjäoikeuden mukaan väitteillä ei ollut perusteita, ja ne olivat selvästi halventavia ja loukkaavia.

Käräjäoikeus perusteli viraltapanoa sillä, että virkamiehen on toimittava nuhteettomasti ja lainkuuliaisesti. Oikeus katsoi, että ylikonstaapelin syyllistyminen rikoksiin osoittaa hänet sopimattomaksi poliisin tehtäviin. Mies on ollut virassa lähes 40 vuotta. 

Oikeus katsoi näytön riittävän 

Ylikonstaapeli kiisti esittäneensä perättömiä väitteitä naispoliiseista. Käräjäoikeus piti kuitenkin naisten ja todistajina kuultujen poliisimiesten kertomuksia uskottavina.

Tuomiossa todetaan, että Valkeakosken poliisilaitoksen työyhteisössä on selvästi ollut ongelmia. Ylikonstaapelin motiivi loukkaaviin puheisiin jäi oikeuden mukaan kuitenkin epäselväksi.

Kunnianloukkaussyytteeseen johtaneet keskustelut käytiin alkuvuodesta 2013. Ensimmäisellä kerralla halventavia lausuntoja oli kuulemassa useita henkilöitä, toinen keskustelu oli kahdenkeskinen. 

Painostaminen pahensi asiaa 

Myöhemmin ylikonstaapeli yritti taivuttaa yhtä Valkeakosken poliisimiehistä kertomaan tapahtuneesta valheellisesti esitutkinnassa. Käräjäoikeuden mukaan hän syyllistyi tällöin virka-aseman väärinkäyttöön ja yritettyyn yllytykseen perättömään lausumaan.

Myös kahta muuta poliisia syytettiin työtoverin painostamisesta valehteluun. Heidän syytteensä käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi.

Käräjäoikeus tuomitsi ylikonstaapelin maksamaan 120 päiväsakkoa. Hänen tuloillaan maksettavaa kertyy 2400 euroa.

Oikeus tuomitsi lisäksi ylikonstaapelin maksamaan kummallekin naispoliisille 1500 euron suuruisen korvauksen kunnianloukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.