Mainos

Yliajosta epäilty: "Menin paniikkiin"

Poliisi esittää 11-vuotiaan tytön yliajanutta 25-vuotiasta miestä vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa huomenna.

Miestä epäillään todennäköisin syin törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä liikennepaosta.

Poliisi kertoo nyt myös lisää jutun tutkinnan etenemisestä.

Alun perin poliisi otti kiinni kaksi henkilöä, nuoremman ja vanhemman miehen, rikoksista epäiltyinä. Molemmat otettiin kiinni työpaikalta. Toista heistä epäiltiin turma-auton kuljettajaksi.

Joi alkoholia työpäivän aikana

Molemmat miehet olivat kiinniottohetkellä päihtyneitä. Tutkinnassa kävi kuitenkin nopeasti ilmi, että auton kuljettajana oli toiminut nuorempi mies.

Vanhempi mies on sittemmin vapautettu, koska hän ei liity tytön kuolemaan johtaneeseen onnettomuuteen.

Nuorempi miehistä on kuulusteluissa ollut yhteistyökykyinen ja kertonut tapahtumien kulusta. Hän on kertomansa mukaan nauttinut työpäivän kuluessa alkoholia ja lähtenyt päihtyneenä työpaikaltaan kohti kotia. Tällä matkalla kohtalokas törmäys tapahtui.

"Menin paniikkiin"

Kertomansa mukaan mies havaitsi törmäyksen ja ymmärsi törmänneensä ihmiseen. Hän meni paniikkiin, eikä jäänyt tapahtumapaikalle vaan jatkoi matkaansa kotiin.

Kotoaan hän palasi kertomansa mukaan kävellen työpaikalleen ja jatkoi siellä alkoholin nauttimista paikalla olleen vanhemman miehen kanssa.

Poliisi jatkaa tutkintaa todistajien kuulemisilla, teknisellä tutkinnalla ja muilla esitutkintatoimilla.

Poliisi kaipaa edelleen yleisön havaintoja auton liikkeistä Viikissä, Herttoniemessä ja Herttoniemen teollisuusalueella.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.