Yliajajan vaimo löysi sirpaleita ruokapussista

11-vuotiaan tytön yliajosta syytetty mies selitti tammikuun tapahtumia henkilökohtaisesti tänään Helsingin käräjäoikeuden istunnossa. Syyttäjä vaatii miehelle neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

25-vuotias mies kertoi, että hän oli hakenut aamulla yhdeksältä ”kasipäkin” olutta ja työpäivän aikana hän oli juonut oluen lisäksi lonkeroa ja salmiakkikossua.

Mies oli lähtenyt Herttoniemessä sijaitsevalta verstastyöpaikaltaan kotiin iltapäivällä. Hän oli noutanut matkalla perheelleen ruokaa hampurilaisravintolasta. Siellä hänen juopumistilansa oli huomattu ja miehestä tehtiin ilmoitus poliisille.

Hetkeä myöhemmin miehen auto törmäsi koulutyttöön suojatiellä Viikintiellä. Oikeudessa todistajana kuultu nainen muisti tömähdyksen, joka oli ollut poikkeuksellisen kova. Tyttö kuoli päävammojen seurauksena.

Asiantuntijalausunnon mukaan autolla oli ollut nopeutta 100 kilometriä tunnissa 50 nopeusrajoitusalueella

– Tajusin sen siinä, että olen törmännyt ihmiseen. Ainakin ensimmäisen sokin ja paniikin jälkeen, mies kertoi.

Syyttäjä: Ei kertonut asiasta itse

Mies meni kotiinsa ja siellä vaimo löysi ruokapussista sirpaleita ja kysyi, mitä on tapahtunut.

Vasta sen jälkeen mies oli kertonut törmäyksestä vaimolleen. Syyttäjä huomautti lopuksi, että hän ei kertonut itse asiasta vaimolleen tai viranomaisille.

– En aivan oven suussa kertonut, mies sanoi.

Syömisen jälkeen mies lähti takaisin työpaikalleen. Hän kulki matkan Viikintien kautta.

– Mitään en siellä nähnyt ja jatkoin matkaa työpaikalle. Tila oli paniikinomainen. Siellä (työpaikalla) oli avoin tapiopullo, jota join reippaasti. Tarkoitus oli saada pää sekaisin, mies sanoi.

Poliisi otti miehen kiinni Herttoniemestä.

Vankilaa ja pitkää ajokieltoa vaaditaan

Aiemmin 25-vuotias perheenisä on kärynnyt kuudesti ratista vajaan kymmenen vuoden aikana ja siksi syyttäjän mukaan rangaistuksessa on sovellettava koventamisperustetta.

Syyttäjä vaatii miehelle neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Mikäli tuomio on yli kaksi vuotta, on syyttäjän mukaan mies vangittava heti. Lisäksi syyttäjä vaatii miehelle 3-4 vuoden ajokieltoa.

Tuomio asiassa annetaan ensi torstaina klo 15.

Lue myös:

    Uusimmat