Mainos

Yli vuoden kateissa ollut sotilaskoira palasi tukikohtaan Afganistanissa

Australian armeijan Afganistanissa palvelevat sotilaat saivat tällä viikolla iloisen yllätyksen, kun pitkään kateissa ollut taistelutoveri palasi joukkojen vahvuuteen.

Yhdysvaltain armeijan sotilas on löytänyt viime vuonna kadonneen australialaisen sotilaskoiran, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Sotilas löysi 14 kuukautta sitten kadonneen Sabi-pommikoiran hyvinvoivana ja palautti koiran Australian joukoille.

Musta labradorinnoutaja Sabi katosi, kun australialais-afganistanilaiset joukot joutuivat väijytyksen kohteeksi syksyllä 2008. Yhdeksän sotilasta haavoittui tulitaistelussa, mukaan lukien Sabin kouluttaja.

Sabia etsittiin kuukausia tuloksetta, minkä jälkeen koira julistettiin taistelussa kadonneeksi.

Koira sai juhlallisen vastaanoton

Australian armeijan edustajan mukaan tuskin koskaan saadaan selville, missä Sabi on viettänyt viimeiset 14 kuukautta. Hän kuitenkin uskoo, että joku on pitänyt koirasta huolta, koska se oli löydettäessä niin hyväkuntoinen.

Sabi ei ollut myöskään unohtanut armeijassa saamaansa koulutusta - ainakin tennispallon hakeminen sujui entiseen malliin, sotilaat kertovat.

Koiraa odotti australialaisjoukkojen tukikohdassa juhlava vastaanotto, sillä Australian pääministeri Kevin Rudd oli juuri vierailemassa joukkojen luona.

- Sabi on palannut kotiin terveenä ja on myös aidosti mukava hauva, Rudd sanoi tavattuaan sitkeän pommikoiran.

Seuraavaksi Sabille tehdään lääkärintarkastus, minkä perusteella päätetään, jääkö koira Afganistaniin vai palautetaanko se kotiin Australiaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.