Mainos

Yli tuhat kunnioitti Anna Politkovskajan muistoa Helsingissä

Mielenilmaus murhatun venäläistoimittajan muistoksi keräsi Venäjän Helsingin-suurlähetystön eteen valtavan kynttilämeren. Myös muualla Suomessa on järjestetty tänään vastaavia tilaisuuksia.

Murhatun venäläisen toimittajan Anna Politkovskajan muistoa kunnioittamaan kerääntyi illalla lähes pari tuhatta mielenosoittajaa Venäjän Helsingin-suurlähetystön eteen.

Poliisin mukaan osallistujamäärä on Suomen oloissa harvinaisen suuri.

Mielenosoittajat asettelivat kynttilöitä ja kukkia suurlähetystön eteen. Koska väkeä kertyi niin paljon Tehtaankadulle, katsoi poliisi parhaaksi ohjata auto- ja raitiovaunuliikennettä tapahtuman ajaksi poikkeusreitille.

Kynttilämielenosoitus Anna Politkovskajan muistoksi 8.10.2006 Helsingissä

Suomessa kunnioitettua ja arvostettua Politkovskajaa muisteltiin rauhallisen tunnelman vallitessa. Vihaisuutta ei väkijoukossa näkynyt, mutta mielenosoittajat halusivat, että väkivalta ja mielivalta loppuisivat. Julisteissa toivottiin murhan selvittämistä ja rauhaa Tshetshenian.

Mielenosoituksen pääjärjestäjänä oli Suomen PEN -yhdistys, ja mukana oli useita muita kansalaisjärjestöjä sekä yksittäisiä kulttuurialan vaikuttajia. Joukossa näkyi myös joitakin kansanedustajia, ja muun muassa vihreiden Heidi Hautala puhui tilaisuudessa.

Helsingin lisäksi Politkovskajan muistoa kunnioitettiin kynttilämielenosoituksissa Lahdessa, Tampereella ja Turussa. Mielenosoittajien määrät liikkuivat kaupungeissa sadan hengen tietämissä.

Politkovskaja murhattiin lauantaina kotitalonsa rappukäytävässä Moskovassa. Hän tunnettiin presidentti Vladimir Putinin ja Tshetshenian sodan arvostelijana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.