Mainos

Yli tuhat albanialaista saapui Italiaan

Yli 1000 albanialaista pakolaista saapui tänään laivalla italialaiseen Barin satamakaupunkiin. Pakolaiset olivat lähteneet Pohjois-Albaniasta Shkodran kaupungista, jossa olot ovat kaoottiset.

Barissa pakolaisia oli vastassa kymmeniä italialaisia turvallisuusjoukkojen miehiä ja Punaisen Ristin virkailijoita. Ensimmäisinä Irini-nimisestä aluksesta poistui kaksi nuorta naista, molemmat viimeisillään raskaana.

Heidät vietiin pois autolla. Italian viranomaisten mukaan aluksessa oli useita naisia ja lapsia. Pakolaiset kertoivat maksaneensa matkastaan noin 3000 markkaa vastaavan summan. Italiassa epäillään yhä vahvemmin, että ihmisten salakuljetuksen takana on mafia.

Italian rannikkovartiosto oli jo perjantaina yrittänyt turhaan pysäyttää laivan. Italian hallitus on käytännössä asettanut Albanian merisaartoon, mutta se ei ole estänyt albaaneja yrittämästä pois maastaan.

Italian sisäministeri Giorgio Napolitano sanoi aiemmin, että kaikki ne tulijat, jotka eivät pysty perustellusti osoittamaan tarvitsevansa suojelusta, lähetetään takaisin.

Huhtikuun lopulla Bariin saapui 571 albaania, joista yli 200 on kännytetty takaisin. Noin 13 000 albanialaista on paennut Italiaan maalis-huhtikuun aikana. Pakolaisaallon käynnisti Albanian syöksyminen sekasortoon ja väkivallan kierteeseen, kun kansanjoukot alkoivat kapinoida menetettyään omaisuutensa huijariyhtiöille.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.