Mainos

Yli sata virolaislääkäriä haluaa töihin Suomeen

Moninkertainen palkka houkuttelee virolaislääkäreitä Suomeen.

Virolaisia huolestuttaa yhä enemmän lääkäreiden kiinnostus hakea töitä ulkomailta.

Asia on noussut taas esiin, koska ensi viikolla Virossa järjestetään rekrytointitapahtuma lääkäreiden saamiseksi Kotkaan. Eesti Päevaleht kirjoittaa, että Kotkan kaupungin järjestämään rekrytointitapahtumaan on rekisteröitynyt jo yli sata lääkäriä Tartosta ja Tallinnasta.

Suomeen virolaisia lääkäreitä houkuttele palkkaus. Lääkärien palkkaero Viron ja Suomen välillä voi olla jopa kymmenenkertainen.

Lauantaina lehti kirjoitti, että pelkästään viime vuonna Tarton yliopistosta valmistuneista lääkäreistä 22 työskentele jo Suomessa. Lehden mukaan Virosta lähti viime vuonna Suomeen töihin yhteensä 71 lääkäriä.

Lääkäreiden lisäksi myös virolaiset sairaanhoitajat ovat kiinnostuneita töistä ulkomailla. Tallinnalainen sairaanhoitajakoulu on järjestänyt jopa erityiskursseja kouluttaakseen hoitajia esimerkiksi Norjaan.

Viron suosituimmassa tv-ohjelmassa Pealtnägijassa esitettiin tammikuussa uutisjuttu, jossa haastateltiin muutamaa Suomessa työskentelevää virolaislääkäriä. Kaikki haastatellut sanoivat olevansa tyytyväisiä palkkaansa ja työhönsä, mutta korostivat kuitenkin kaipaavansa kotimaata.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.