Mainos

Yli sata somalialaista pakolaislasta kadonnut Suomesta

Suomesta on kateissa ainakin 102 pakolaislasta. Lasten huoltajat eivät ole ilmoittaneet lapsia kadonneiksi. Poliisi ryhtyy kuulustelemaan huoltajia.

Keskusrikospoliisin selvityksen mukaan Suomesta on kateissa ainakin 102 pakolaislasta. Kaikki kadonneet ovat somaleja. Keskusrikospoliisi on selvittänyt kadonneiden pakolaislasten lukumäärää eri viranomaistietojen perusteella. Lasten huoltajat eivät ole ilmoittaneet lapsia kadonneiksi.
-Lapsia on yksinkertaisesti lähetetty pois Suomesta. Miksi näin on tehty, sitä ryhdymme selvittämään huoltajien kuulusteluilla, sanoo selvitystyötä johtava rikoskomisario Jari Nyström. Kuulustelujen avulla pyritään selvittämään myös se, minne lapset ovat joutuneet. Ainakin joidenkin lasten huoltajat ovat poistuneet maasta yhtä aikaa lasten kanssa, jolloin asiassa ei poliisin kannalta ole mitään epäselvää.

Tämänhetkisten tietojen mukaan lapsia on lähetetty esimerkiksi muihin Pohjoismaihin; myös Suomesta on löytynyt kadonneita, jotka hakevat turvapaikkaa uudella nimellä.
-Tämä on merkki siitä, että perheiden yhdistämisessä olisi vielä parantamisen varaa. Tuntuu, että lapset ovat joutuneet joissakin tapauksissa perheisiin, joihin heillä ei ole luonnollista yhteyttä, arvelee Nyström.
Kadonneista 63 on poikia ja 39 tyttöjä. Lukumäärässä ovat mukana lapset, jotka ovat kadonneet Suomesta viimeisten neljän vuoden aikana. Tällä hetkellä lapsista vielä 75 on alaikäisiä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.