Yli sata rannalle ajautunutta valasta kuoli Uudessa-Seelannissa

Rannalle ajautuneita valaita yritetään pelastaa Uudessa-Seelannissa 0:45

Uudessa-Seelannissa yli sata matalaan rantaveteen ajautunutta pallopäävalasta on menehtynyt. Tämän lisäksi noin 90 valasta on yhä jumissa rannalla.

Valaat ajautuivat Farewell Spitin rannalle perjantaina. Paikalle on saapunut suuri määrä pelastustyöntekijöitä, jotka ovat yrittäneet valaita takaisin mereen.

Pelastustyöntekijöiden mukaan syvempään veteen autetut valaat olivat kuitenkin ajautuneet takaisin rannalle ja kuolleet.

– Ainakin 103:n on vahvistettu kuolleen, yritämme pitää nyt loput hengissä, pelastustyöntekijöitä edustava Andrew Lamason kommentoi.

– Paikalla on ainakin 150 vapaaehtoista yrittämässä tehdä niiden olosta mahdollisimman mukavaa, he laittavat niiden päälle peitteitä ja kastelevat niitä.

– Olemme kuitenkin varautuneet melko synkkään lopputulokseen, joka kerta kun ne ajautuvat uudelleen rannalle, niiden kunto heikkenee.

Lamasonin mukaan valaita yritetään saada uudelleen mereen tämän päivän nousuveden aikana. Jos yritys epäonnistuu, pelastustyöntekijät harkitsevat valaiden lopettamista.


Lue myös:

    Uusimmat