Mainos

Yli sata pidätettiin homojen marssilla Moskovassa

Yli sata ihmistä pidätettiin Moskovassa homoaktivistien mielenosoituksessa.

Yli sata ihmistä pidätettiin eilen Moskovassa, kun homoaktivistit uhmasivat kaupunginisien kieltoa ja pitivät laittomaksi julistetun mielenosoituksensa. Pidätettyjen joukossa oli niin aktivisteja kuin heitä vastustaneita äärioikeistolaisiakin. Yhteenotoissa loukkaantui myös mielenosoitukseen osallistunut saksalainen kansanedustaja.

Moskovan kaupunginhallitus kielsi homojen ja lesbojen marssin, jonka tarkoituksena oli kiinnittää huomio seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksiin. Kiellosta huolimatta parikymmentä aktivistia kokoontui kaupungintalolle, jossa he joutuivat yhteenottoihin mm. äärioikeistoa edustavien ryhmien kanssa.

- Meidän on pysäytettävä heidät jo ensi askelilla, tai he tulevat ja korruptoivat lapsemme, sanoi 24-vuotias Kirill, joka oli tullut vastustamaan homomarssia.

Marssia seuraamassa oli Moskovan poliisijoukkoja ja sisäministeriön Omon-erityissotilaita.

Marssin järjestäjä Nikolai Aleksejev julisti tapahtuman onnistuneeksi.

-Tämä on suuri voitto, täydellinen voitto -- katsokaa mitä on tapahtumassa, hän huusi, kun poliisi raahasi häntä käsivarsista.

Kaupungin johto ja parlamentin alahuone olivat myöhemmin tyytyväisiä poliisin toimintaan. Molempien edustajat olivat sitä mieltä, että mielenosoittajat olivat käyttäytyneet provosoivasti.

Moskovan kaupunginjohtajan Juri Luzhkovin mielestä marssia ei mitenkään voitu sallia Venäjällä "moraalisista ja eettisistä syistä". Myös Venäjän uskontokuntien johtajat tuomitsivat hankkeen.

Homoseksuaalisuus oli rikos Neuvostoliitossa ja Venäjällä vuoteen 1993 asti.

(MTV3-AFP-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.