Mainos

Yli sata kuollut Jaavan tsunamissa

Kaksimetriset aallot iskivät Jaavan rannikolle voimakkaan merenalaisen järistyksen jälkeen. Ulkoministeriön tietojen mukaan alueella ei ole tiettävästi suomalaisia.

Ainakin 105 ihmistä on kuollut tsunamin iskettyä Jaavan saarelle Indonesiassa, kertovat paikalliset viranomaiset. Lisäksi 148 on loukkaantunut, ja 122 ihmistä on yhä kateissa.

- Uhriluku voi vielä kasvaa, koska useat ovat voineet ajelehtia aaltojen mukana merelle, sanoo Indonesian Punaisen Ristin katastrofikeskuksen edustaja Fitri Sidikah.

Merenalaisen maanjäristyksen aiheuttama tsunami iski voimalla Jaavalle iltapäivällä. Silminnäkijöiden mukaan parimetriset aallot iskivät rantahotelleihin Pangandaran rannalla Länsi-Jaavassa. Järistys oli voimakkuudeltaan 7,2 richterin asteikolla.

Alustavien tietojen mukaan tsunamista ehdittiin antaa varoitus. Myös Intiassa annettiin tsunamivaroitus Andamaanien ja Nikobaarien saariryhmille.

Myöhemmin järistyksen nostattamat aallot saavuttivat Australialle kuuluvat Joulusaaret, mutta olivat enää vain noin 60 senttiä korkeita. Kookossaarille päästyään aallot olivat rauhoittuneet tuskin havaittaviksi, kymmenisen senttiä normaalia merenkäyntiä korkeammiksi.

Suomen ulkoministeriön mukaan tsunamin runtelemalla alueella ei tiettävästi oleskele suomalaisia. Myöskään Intian Andamaaneilla, jossa annettiin tsunamivaroitus, ei ole suomalaisturisteja, ulkoasiainsihteeri Pirjo Mäkeläinen kertoo.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.