Mainos

Yli puolet vauvoista elää satavuotiaaksi

Kehittyneissä maissa tänä päivänä elävistä vauvoista yli puolet on elossa vielä sadan vuoden päästä. Tuore kansainvälinen tutkimus ennustaa lisäksi, että tulevaisuuden vanhukset eivät kärsi sairauksista samalla tavoin kuin nykyajan ikäihmiset.

Lääketieteen aikakauslehti Lancetissa julkaistussa tutkimuksessa oli mukana yli 30 kehittynyttä maata. Maista kerättyjen väestötietojen pohjalta ilmenee, että vuodesta 1950 lähtien todennäköisyys elää seuraavat 80 vuotta on kaksinkertaistunut.

Ikätutkimusta johtanut tanskalaisprofessori Kaare Christensen sanoo BBC:n haastattelussa, että keskimääräinen eliniän ennuste on ollut jatkuvassa kasvussa vuodesta 1840 lähtien eikä kehitykselle näy loppua.

- Eliniän ennuste on noussut tasaisesti viimeisen 165 vuoden aikana. Ei ole mitään perusteluja sille, että tämä kehitys yhtäkkiä pysähtyisi, sanoo Christensen.

Vuonna 1950 todennäköisyys sille, että ihminen eläisi 80-90-vuotiaaksi oli naisten kohdalla 16 ja miesten kohdalla 12 prosenttia. Vuonna 2002 vastaavat lukemat olivat naisilla 37 ja miehillä 25 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.