Mainos

Yli puolet suomalaisista käyttää sähköpostia

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n teettämän tutkimuksen mukaan 55 prosenttia suomalaisista käyttää sähköpostia.

-

Suomalaisista 55 prosenttia on tuoreen kyselytutkimuksen mukaan tavoitettavissa sähköpostilla.

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan tavoitettavuus riippuu selvästi iästä. 15-24-vuotiaista sähköpostilla tavoittaa jopa 84 prosenttia. 25-34-vuotiaista tavoitettavissa on 73 prosenttia ja 35-49-vuotiaista 64 prosenttia. Ikääntyneempien osalta käyttö on vähäisempää: 50-64-vuotiaista enää 39 prosenttia ja yli 65-vuotiasta vain seitsemän prosenttia "meilailee".

Naisten ja miesten välillä on vain yhden prosenttiyksikön ero miesten eduksi. Pientä vaihtelua aiheuttaa myös asuinpaikkakunta. Pääkaupunkiseudulla asuvista sähköpostilla tavoittaa 66 prosenttia kyselyyn vastanneista ja maaseutumaisessa kunnassa 46 prosenttia. Uudellamaalla prosentti on 61 ja Pohjois-Suomessa 50.

Henkilön peruskoulutus jakaa sähköpostitavoitettavuuden yhtä jyrkästi kuin ikä. Kansa- ja peruskoulupohjaisista sähköposti on vain 21 prosentilla, mutta korkeakoulutetuista 81 prosentilla. Keski- ja ammattikoulupohjaisten prosentti on 48 ja ylioppilas- ja opistopohjaisten 73.

Sähköposti on vihreiden väline. Vihreiden kannattajista 84 prosenttia käyttää sähköpostia. Kokoomuksessa luku on 64 prosenttia. SDP:n, keskustan ja vasemmistoliiton kannattajat ovat tasaisesti 45-46 prosentin välissä.

Sähköpostin käyttöä kysyttiin joulukuun alussa noin tuhannelta suomalaiselta.

Verkkoyhteys työnantajan velvollisuus

Kyselyn mukaan suomalaiset katsovat työnantajan olevan velvollinen järjestämään työpaikkojen luottamusmiehille sähköposti- ja internetyhteyden. Tätä mieltä on kyselyn mukaan 73 prosenttia suomalaisista. Kannattajat näyttävät tulosten mukaan olevan samoja, jotka ilmoittavat itse käyttävänsä sähköpostia.

Nihkeimmin luottamusmiesten työvälineisiin suhtautuvat yrittäjät (45 prosenttia) ja viljelijät (51). Puolueittain tarkasteltuna verkkoyhteyden innokkaimmat puoltajat löytyvät SDP:n (84 prosenttia) ja vihreiden (82) kannattajista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.