Mainos

Yli puolet suomalaisista hyväksyy 141-tuen

MTV:n uutisten ja sanomalehti Helsingin Uutisten teettämän kyselyn mukaan 56 prosenttia suomalaisista hyväksyy eteläisen Suomen maatiloille maksettavan tuen. Suurinta tuen kannatus on työttömien, yli 60-vuotiaiden ja kokoomuslaisten keskuudessa.

MTV:n ja Helsingin Uutisten TNS Gallupilla teettämän kyselyn mukaan 56 prosenttia kansalaisista hyväksyy, että valtion verovaroista maksetaan niin sanottua 141-tukea eteläisen Suomen maatiloille kotimaisen tuotannon ylläpitämiseksi.

Tukea vastustaa 26 prosenttia ja 19 prosenttia vastanneista ei osannut sanoa kantaansa.

Tuen kannalla on 54 prosenttia naisista ja 57 prosenttia miehistä. Kannatusta löytyy eniten yli 60-vuotiaiden keskuudessa, joista 63 prosenttia on tuen kannalla. Myös ylioppilaista 65 prosenttia näki tuen olevan tarpeellinen.

Ammattien mukaan jaoteltuna maanviljelijät olivat odotetusti sataprosenttisesti tuen kannalla. Myös 73 prosenttia yrittäjistä piti tukea hyväksyttävänä.

Ylemmän keskiluokan piirissä tuki katsotaan hyväksyttävämmäksi kuin työväenluokan keskuudessa. Ylemmästä keskiluokasta 61 prosenttia pitää tukea hyväksyttävänä, kun osuus työväenluokassa on 47 prosenttia.

Sama ero näkyy myös vasemmisto-oikeisto -asetelmassa. Ideologisesti itsensä oikealle asettavista 67 prosenttia on tuen kannalla, kun vasemmalle itsensä lukevista vain 43 prosenttia hyväksyy tuen. Keskustalaisista 71 prosenttia on 141-tuen kannalla ja kokoomuslaisista tuen hyväksyy 62 prosenttia.

Tutkimusta varten haastateltiin 1126 suomalaista. Haastateltavat ovat iältään 15-74 -vuotiaita mannersuomalaisia. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttia suuntaansa.

TNS Gallup Oy toteutti tutkimuksen MTV:n uutisten ja Helsingin Uutisten toimeksiannosta 9.-13. marraskuuta.

Katso tästä (pdf)

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.