Mainos

Yli puolet maailman väestöstä elää köyhyydessä

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan lähes 50 prosenttia itä- ja kaakkoisaasialaisista ja jopa 75 prosenttia eteläisessä Afrikassa ja läntisessä Aasiassa asuvista elää alle kahdella dollarilla päivässä.

Yli puolet maailman ihmisistä elää köyhyydessä, Yhdysvaltojen väestöntutkimusinstituutin eilen julkaisema raportti kertoo.

Tutkimuksen mukaan lähes 50 prosenttia itä- ja kaakkoisaasialaisista ja jopa 75 prosenttia eteläisessä Afrikassa ja läntisessä Aasiassa asuvista elää alle kahdella dollarilla päivässä.

Korkea syntyvyys on tutkimuksen mukaan edelleen yksi tärkeä syy köyhyyteen. Vaikka syntyvyys onkin vähentynyt voimakkaasti kehittyneissä maissa, maailman väestömäärä kasvaa edelleen. Raportti arvioi, että maailman väestömäärä kasvaa nykyisestä 6.5 miljardista yli 9 miljardiin vuoteen 2050 mennessä.

Suurimmat syntyvyysluvut ovat raportin mukaan Nigerissä, Guinea-Bissaussa, Malissa, Somaliassa, Ugandassa ja Afganistanissa. Raportti arvioi, että Intia ohittaa Kiinan maailman väkirikkaimpana maana vuonna 2050. YK:n viime viikolla julkaisema raportti ennusti, että Intia menee Kiinan ohi jo vuonna 2030. Vuosisadan puolivälissä Intian väkiluvun odotetaan olevan jo noin 1,6 miljardia ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.