Mainos

Yli puolet briteistä käyttää Internetiä

Internetiä käyttävien brittien määrä on noussut yli 50 prosenttiin väestötä. Lisäksi yli kolmanneksella on nyt yhteys kotona, ilmenee Britannian Tilastokeskuksen tutkimuksesta.

51 prosenttia Iso-Britannian aikuisväestöstä (eli 23 miljoonaa ihmistä) on käyttänyt Internetiä viimeisten neljän kuukauden aikana. Puolisen vuotta sitten lukumäärä oli vielä 45 prosenttia. Vuoden 2000 lokakuun ja joulukuun välisenä aikana 57% miehistä ja 45% naisista on käynyt verkossa. Innokkaimpia Internetin käyttäjiä ovat 16-24-vuotiaat, joista 85 prosenttia surffaa verkossa. 55-64-vuotiaiden kohdalla prosenttiosuus putoaa 39:ään. Yli 75-vuotiaista vain kuusi prosenttia on käyttänyt Internetiä.

Eniten yhteyksiä (78%) on korkeasti koulutettujen perheissä, vähiten kouluttautumattomilla (27%). Britannian Tilastokeskuksen mukaan noin 6,8 miljoonassa kodissa on nyt verkkoyhteys, mikä on neljä kertaa enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Lukumäärään on laskettu sekä digitaalisten televisioiden että tietokoneiden kautta toimivat yhteydet.

Arabimaissa Internetin käyttäjiä 3,5 miljoonaa


Arabialais-englantilaisen portaali Ajeeb.com:in tekemän tutkimuksen mukaan yli 3,5 miljoonaa arabimaissa asuvaa ihmistä käyttää Internetiä.

Eniten verkon käyttäjiä on Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, jonka asukkaista 660 000 eli 24,4 prosenttia käyttää verkkoa. Seuraavana tulevat Saudi-Arabia ja Egypti, joissa kummassakin on noin 550 000 Internetin käyttäjää. Prosentuaalisesti saudiarabialaisista 2,6 % surffaa verkossa, kun taas egyptiläisistä vain 0,8 prosenttia. Bahrainilaisista 16,7 prosenttia käyttää Internetiä, qatarlaisista 10,3 % ja kuwaitilaisista 8,2 prosenttia. Libyassa, Syyriassa, Yemenissä, Sudanissa ja Irakissa on yhteensä vain 106 500 verkon käyttäjää.

Viimeisen vuoden aikana arabimaissa on tullut yli 1,5 miljoonaa uutta Internetin käyttäjää. Ajeeb.com ennustaa, että vuoden 2002 loppuun mennessä Internetiä käyttää noin 12 miljoonaa arabia.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.