Yli puolella tv-talouksista digisovitin

Maakunnissa digisovitin on jonkin verran yleisempi kuin pääkaupunkiseudulla tai muissa suuremmissa kaupungeissa.

Suomalaisista tv-talouksista yli puolet on jo hankkinut digisovittimen. Finnpanelin elokuun lopulla tekemän tutkimuksen mukaan sovitin on jo 1 132 000 kotitaloudessa eli 51 prosenttia tv-talouksista voi vastaanottaa digitaalisia lähetyksiä.

Kaapeliverkkoon liitetyistä talouksista 37 prosenttia ja muista talouksista 63 prosenttia pystyy seuraamaan digi-tv:n tarjontaa. Maakunnissa digisovitin on jonkin verran yleisempi kuin pääkaupunkiseudulla tai muissa suuremmissa kaupungeissa.

Maanpäälliseen vastaanottoon tarkoitettuja sovittimia tai digitaalisia tv-kortteja on 845 000 taloudessa ja kaapelivastaanottoon tarkoitettuja sovittimia 299 000 taloudessa. Satelliittisovittimia on tällä hetkellä 71 000 taloudessa ja integroituja digitelevisioita 63 000 taloudessa. Yli 300 000 taloudessa on useampi kuin yksi sovitin.

Noin kaksi kolmasosaa talouksista on hankkinut sovittimen, jossa on valmius maksullisten kanavien vastaanottoon. Vajaa viidennes digisovittimista on tallentavia.

Tiedot perustuvat Finnpanelin neljännesvuosittain tekemään tutkimukseen, jossa postitetaan kysely 3000:een satunnaisesti valittuun talouteen. Tutkimuksen virhemarginaali on reilut kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat