Mainos

Yli neljäsosa Suomen matkailutuloista tulee venäläisiltä

Ulkomaalaisten matkailijoiden määrä Suomessa kasvoi viime vuonna.

Tilastokeskuksen mukaan ulkomaiset matkailijat yöpyivät suomalaisissa majoitusliikkeissä 7 prosenttia edellisvuotta enemmän. Eniten Suomi houkutteli lisää venäläisiä matkailijoita, joiden yöpymiset lisääntyivät 26 prosenttia.

Neljäsosa venäläisten tekemistä matkoista suuntautuu Uudellemaalle. Seuraavaksi tulevat Etelä-Karjala ja Lappi, kertoo aktuaari Marjut Tuominen Tilastokeskuksesta

- Venäläisten matkailu Suomeen on kasvanut pitkään, mutta näin voimakasta se on ollut viimeiset kaksi vuotta. Vuonna 2006 kasvua edellisvuoteen oli hurjat 35,7 prosenttia.

Kiinalaisten kiinnostus vähenee

Myös EU-maista tuleva matkailu kasvoi vuonna 2007, vaikka sitä edellisenä vuotena saatiin huippulukemat Suomen EU-puheenjohtajuuden vuoksi. Vanhoista EU-maista matkailu lisääntyi eniten Britanniasta, Saksasta ja Espanjasta. Uusista EU-maista kasvu tuli pääasiassa Baltiasta.

Aasiasta tulevan matkailun kasvu on japanilaisten ja intialaisten varassa, sillä kiinalaisten, eteläkorealaisten ja taiwanilaisten kiinnostus Suomea kohtaan on hieman hiipumassa.

- Kiinalaisten matkailun vähenemiselle ei löydy meiltä mitään selitystä, sillä kysymme vain lomamatkan tarkoitusta, sanoo Marjut Tuominen.

Matkailun kasvu ulkomailta nosti Suomen viime vuoden matkailutulot 2,1 miljardiin euroon. Matkailutuloista yli neljäsosan tuovat venäläiset. Myös ulkomaisten matkailijoiden kulutus nousi 10 prosenttia.

Kotimaanmatkat pääosin ilmaismajoituksessa

Myös suomalaisten tekemät lomamatkat ovat lisääntyneet. Suomalaiset tekivät kesäkuussa noin 440000 yöpymisen sisältänyttä vapaa-ajanmatkaa ulkomaille. Ulkomailla yöpymisen sisältävät matkat ovat lisääntyneet viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 9 prosenttia.

Kotimaassa suomalaiset tekivät 2,6 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa. Tämä on noin prosentin vähemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Suurin osa matkoista oli ilmaismajoitusmatkoja joko omalle mökille, sukulaisten tai tuttavien luokse.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.