Yli miljardia ihmistä kehotettu sytyttämään kynttilä tai puhelimen lamppu sunnuntaina tuomaan toivoa pandemian keskelle: "Meidän on lyötävä kriisin syvä synkkyys levittämällä valon kunniaa"

Yli miljardi ihmistä kotikaranteenissa Intiassa – suomalainen Eriika kertoo poikkeuksellisesta tilanteesta paikan päältä 9:38
Suomalaisäiti Eriika kertoo karuista oloista korona-eristetyssä Intiassa – "Edes omalle pihalle ei voi mennä kävelemään"

Intiassa pääministeri Narendra Modi kehotti perjantaina kaikkia intialaisia sytyttämään kynttilöitä tai valaisemaan ympäristöään matkapuhelimien näytöillä, jotta synkkään koronavirustilanteeseen saataisiin valoa.

– Ystävät, koronapandemian levittämän synkkyyden keskellä meidän on jatkuvasti edettävä kohti valoa ja toivoa, Modi sanoi puheessaan.

– Meidän on lyötävä kriisin syvä synkkyys levittämällä valon kunniaa kaikkiin neljään ilmansuuntaan, pääministeri jatkoi.

Modi kehotti intialaisia sammuttamaan valot yhdeksältä sunnuntaina ja sytyttämään sen jälkeen kynttilöitä tai valaisemaan ympäristöään matkapuhelimillaan parvekkeiltaan tai portailtaan yhdeksän minuutin ajan.

Intiassa asuu yli 1,3 miljardia ihmistä, jotka ovat parhaillaan kaikki käsketty kotikaranteeniin.

Lue myös:

    Uusimmat