Mainos

Yli 80 yhä kateissa Venäjän jäävyöryn jäljiltä

Eilisen jäävyörymän jäljiltä on Pohjois-Ossetiassa vielä kateissa kymmeniä ihmisiä ja jopa sadan ihmisen pelätään kuolleen.

Pelastustyöntekijät jatkoivat tänään jää- ja mutavyöryn alle jääneiden etsintöjä Venäjällä Kaukasuksen kupeessa sijaitsevassa Karmadonin kylässä. Viranomaisten mukaan 24 ihmisen ruumiit on löydetty ja kateissa oli edelleen yli 80 ihmistä.

Viime viikkojen rankat sateet irrottivat Maili-jäätiköstä kolmanneksen varhain lauantaiaamuna. Jää, muta ja kivet vyöryivät Karmadonin kylään, missä ainakin kymmenen taloa jäi vyöryn alle. Kyläläiset kertoivat, että kuorma-auton kokoisia jääkimpaleita oli vierinyt jopa 30 kilometrin päähän.

Alueella oli myös matkailijoita, vuorikiipeilijöitä ja televisioryhmä.

-Uhrien etsiminen kestää päiviä ja viikkoja, ja kuolleiden määrä noussee yli sadan, arvioi Pohjois-Ossetian pääministeri Mihail Shatalov tänään.

Kadonneiden joukossa on tunnetun venäläisen elokuvaohjaajan Sergei Bodrovin samanniminen poika sekä 18 hänen ryhmäänsä kuuluvaa henkilöä. Ryhmää avustaneista henkilöistä kateissa on 30.

Jään sulamisvedet aiheuttavat alueella uuden uhan, arvioitiin Venäjän hätätilaministeriöstä. Yli 80 ihmistä evakuoitiin tulvavesien alta tänään.

Alue sijaitsee lähellä Georgian pohjoisrajaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.