Mainos

Yli 80 prosenttia briteistä vastustaa sotaa

Yhteensä 84 prosenttia briteistä vastustaa Irakin vastaista sotaa ilman uutta YK:n päätöslauselmaa ja 43 prosenttia vastustaa sotaa kaikissa oloissa, ilmenee tänään julkaistusta mielipidemittauksesta. Briteistä 41 prosenttia hyväksyy sodan YK:n valtuutuksella ja 9 prosenttia kannattaa sotaa myös ilman uutta YK:n päätöslauselmaa.

Kaksi kolmasosaa haastatelluista uskoo pääministeri Tony Blairin panevan enemmän painoa Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin tukemiselle kuin Britannian yleiselle mielipiteelle.

Noin 73 prosenttia vastaajista uskoo brittijoukkojen mukanaolon sodassa lisäävän Britanniaan kohdistuvien terrori-iskujen todennäköisyyttä. Vain kaksi prosenttia oli toista mieltä.

ICM-tutkimuslaitoksen tekemä mittaus julkaistiin vasemmistolaisessa Daily Mirror -lehdessä, joka on jyrkästi vastustanut sotaa. Lehden mukaan sodanvastainen yleinen mielipide on voimistunut YK:n asetarkastajien maanantaisen väliraportin jälkeen.

(MTV3-STT)

Britanniassa odotetaan mielenkiinnolla pääministeri Tony Blairin ja presidentti George Bushin tämänpäiväistä tapaamista, jonka ainoana aiheena on Irakin sota.

Blair toivoo saavansa neuvotteluissa Bushin tuen uutta, voimatoimet oikeuttavaa YK:n päätöslauselmaa varten.
(Huomenta Suomi 31.01.2003)

(Huomenta Suomi 31.01.2003)

Suomen Punaisen Ristin mukkaan humanitäärinen tilanne Irakissa erittäin huono jo ilman sotaakin. Lapsikuolleisuus on 12 sanktiovuoden aikana yli kaksinkertaistunut, aliravitsemus on lisääntynyt, ja veden puute vaivaa yleisesti.

(Huomenta Suomi 31.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.