Mainos

Yli 80 prosenttia amerikkalaisista uskoo Obamaan

Tuleva Yhdysvaltain presidentti Barack Obama aloittaa kautensa suurten odotusten varjossa. Tuoreiden mielipidemittausten mukaan Obaman kannatus on huikea: häneen uskoo 84 prosenttia amerikkalaisista.

Valtaosa heistä luottaa siihen, että uusi presidentti yhdistää amerikkalaiset.

Obaman juhlaseremonioissa on ollut hyvin paljon viittauksia Yhdysvaltain mustaan väestöön ja sen tilanteeseen. Maanantai oli omistettu kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingille.

Obama perheineen vietti Kingin syntymäpäivää osallistumalla yhdyskuntapalveluun eri puolilla Washingtonia. Obama kävi muun muassa teini-ikäisille tarkoitetussa kodittomien suojassa.

Hän osallistui kunnostustyöhön maalaamalla seiniä.

-Näinä vaikeina aikoina joita käymme läpi, tarvitaan kaikkien työpanosta. Meillä ei ole varaa yhteenkään joutilaaseen käsipariin, hän painotti.

Kommentissa oli esimakua varsinaisen virkaanastujaispuheen teemoista. Obama on kirjoittanut puheen pääosin itse, ja hänen on kerrottu ahertaneen sen parissa vielä lähellä h-hetkeä.

Bush jätti jäähyväisiä

Huomenna Valkoisen talon virallisesti jättävä presidentti George W. Bush vietti kautensa viimeisiä tunteja jättämällä jäähyväisiä. Bush soitti useille ulkomaisille valtionpäämiehille ja kiitti heitä yhteistyöstä.

Listalla olivat muun muassa Tanskan, Italian, Georgian, Venäjän ja Etelä-Korean valtionpäämiehet. Valkoisen talon mukaan Bush kertoi heille, kuinka paljon hän oli nauttinut heidän kanssaan työskentelystä kahdeksan virassaolovuotensa aikana.

Samalla kun Obaman suosio on jatkanut nousuaan, Bush joutuu jättämään virkansa yhtenä Yhdysvaltain historian epäsuosituimmista presidenteistä.

Mittausten mukaan Bushin kannatusluvut ovat reilusti alle 30 prosentin luokkaa. Joissakin kyselyissä hänen toimiaan presidenttinä on kannattanut vain 22 prosenttia haastatelluista.

(MTV3-STT)

Lue taustaa-sivulta: Näin valta vaihtuu USA:ssa

Virkaanastujaisjuhlallisuudet lähetetään suorana lähetyksenä MTV3:n netissä huomenna klo 18.45 - 20.00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.