Yli 700 Wall Street -mielenosoittajaa pidätettiin New Yorkissa

Yli 700 mielenosoittajaa on pidätetty New Yorkissa iltapäivällä paikallista aikaa. Poliisi aloitti pidätykset sen jälkeen, kun osa Brooklynin siltaa pitkin marssineista protestoijista kieltäytyi poistumasta autokaistoilta lukuisista kehotuksista huolimatta.

Mielenosoittajat kuuluvat Vallatkaa Wall Street -liikkeeseen, joka jatkaa jo toista viikkoa protestointia New Yorkin keskustassa. Löyhästi järjestäytynyt liike vastustaa muun muassa vähemmistöjen epäreilua kohtelua, kotien pakkolunastuksia, korkeaa työttömyyttä ja joidenkin yritysten pelastamista talousvaikeuksista.

Julkkikset tukena

Mielenosoittajien ja poliisien välit ovat olleet kehnot jo aiemmin. Viimeksi eilen yli tuhat mielenosoittajaa marssi rauhallisesti poliisilaitokselle protestoidakseen poliisin liiallista voimankäyttöä protestoijia kohtaan. Viikko sitten kuvatussa videossa näkyy, kuinka poliisi suihkuttaa pippurisuihketta protestoivien naisten päälle.

Mielenosoittajat ovat saaneet tukea protestilleen myös yhdysvaltalaisilta julkisuuden henkilöiltä. Esimerkiksi elokuvaohjaaja Michael Moore ja näyttelijä Susan Sarandon ovat vierailleet mielenosoittajien leirissä.

Mielenosoittajat ovat leiriytyneet Zuccottin puistoon Manhattanille, lähelle entistä World Trade Centeriä. Osa heistä on vakuuttanut leiriytymisen jatkuvan läpi tulevan talven.

Protestit ovat laajentuneet myös muihin kaupunkeihin, kuten Bostoniin, Chicagoon ja San Franciscoon.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso tästä hidastettu video, jossa poliisi suihkuttaa pippurisuihketta mielenosoittajien päälle:

Lue myös:

    Uusimmat