Mainos

Yli 70 prosenttia ranskalaisista äänesti

Ranskalaiset ovat äänestäneet vilkkaasti tämänpäiväisissä presidentinvaaleissa. Äänestysprosessi oli alkuillasta 73, mutta sen odotetaan nousevan lähemmäksi 80:ntä. Ensimmäisiä tietoja ovensuukyselyistä odotetaan kello 21 Suomen aikaa.

MTV3 Uutisten kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoi Pariisista, että ihmiset empivät yhä äänestyspaikoilla, ketä äänestäisivät ja tutkivat pitkään listoja.

Useiden tulosarvioiden mukaan sosialistien ehdokas Francois Hollande saa vaalien ensimmäisellä kierroksella 28-29 prosenttia äänistä ja oikeiston ehdokas, nykyinen presidentti Nicolas Sarkozy 25-26 prosenttia.

Arvioiden mukaan kolmanneksi tulee äärioikeiston Marine Le Pen 17-20 prosentin äänisaaliilla ja neljänneksi äärivasemmiston Jean-Luc Melenchon 10-13 prosentilla. Keskustalaiselle Francois Bayroulle povataan 8-10 prosentin kannatusta.

Ovensuukyselyiden julkistaminen on Ranskassa kiellettyä ennen kaikkien vaalihuoneistojen sulkeutumista iltayhdeksältä Suomen aikaa. Kyselyiden tuloksia tulee kuitenkin ulkomaisilta tiedotusvälineiltä iltaseitsemän jälkeen, kun äänestys on päättynyt suurten kaupunkien ulkopuolella.

Katso Helena Petäistön raportti Pariisista:

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.