Mainos

Yli 70 000 taloutta yhä vailla sähköä Ruotsissa

Useimpien perheiden odotetaan saavan sähköt takaisin loppuviikosta. Sähköyhtiöt joutuvat maksamaan asiakkailleen isoja korvauksia.

Voimayhtiöiden linjamiehet ja -asentajat yhdistelivät tänään sähköt kymmeniin tuhansiin talouksiin, mutta yli 77 000 perhettä saa yhä tulla toimeen ilman sähköä.

- Useimmat perheet saavat sähkön takaisin loppuviikkoon mennessä, voimayhtiö E.ON:n Kalmarin aluepäällikkö Håkan Gunnarsson arvioi.

- Meillä on 2500 miestä raivaus- ja asennustöissä ja odottelemme apua myös Suomesta. Huomenna tänne on tulossa Suomesta satakunta sähkö- ja linja-asentajaa. Toivomme saavamme heistä puolet Kalmarin seudulle, Gunnarsson kertoo.

Osa suomalaisista asentajista on jo lähtenyt Ruotsiin. Eltel Networks -yhtiö lähetti Suomesta apuun 33 sähköasentajaa ja kaksi työnjohtajaa, jotka työskentelevät Lounais-Ruotsissa Markarydin alueella.

- Meillä on avoin sopimus, joten he ovat siellä niin kauan kuin tarvitaan, kertoi Torsten Silvander Eltelistä.

Eltelin työntekijöiden lisäksi Ruotsiin on lähtenyt muitakin asentajia Suomesta korjaamaan myrskytuhoja. Silvander ei osannut arvioida suomalaisten asentajien kokonaismäärää.

Iso korvauslasku sähköyhtiöille

Voimayhtiö E.ON on avannut useassa Etelä-Ruotsin kunnassa palvelupisteitä, joissa se on jakanut neuvoja ja sähkölamppuja asiakkailleen. Monet neuvoista koskivat korvauksia, joita sähköyhtiöt joutuvat maksamaan asiakkailleen.

Uuden sähkölain mukaan sähköyhtiöt ovat velvollisia maksamaan asiakkailleen korvauksia, jos sähkö on ollut poikki enemmän kuin 12 tuntia. Voimayhtiö Vattenfall laskeskeli tänään, että se joutuu maksamaan noin 10 miljoonan euron korvaukset 70 000 asiakkaalle.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.