Mainos

Yli 600 pidätetty terrorismiepäilyjen takia USA:ssa

Yhdysvalloissa on viime syyskuun terrori-iskujen jälkeen pidätetty yli 600 ulkomaalaista, joiden suljetuista kuulusteluista ei anneta tietoja ulkopuolisille.

Yhdysvaltain oikeusministeriö julkisti eilen Detroit Free Pressin mukaan ensimmäistä kertaa tietoja maanlaajuisen ulkomaalaisten tehotarkkailun tuloksista.

Ihmisoikeusaktivistit pelkäävät, että pidätettyjen oikeusturvaa tallotaan terrorisminvastaisen taistelun nimissä. -Meillä ei ollut käsitystä, että suljettuihin kuulusteluihin on joutunut näin monia ihmisiä, Michiganin American Civil Liberties Union -ihmisoikeusjärjestön toimitusjohtaja Kary Moss sanoi.

Moss uumoilee, että useimmat pidätetyt karkotetaan maasta ilman asianmukaista karkotusperusteiden tutkintaa. -Seuraukset ovat vakavat. Jos heitä ei ole asetettu syytteeseen mistään rikoksesta, silloin oikeusministeri John Ashcroft on luonut maahan kaksi oikeusjärjestelmää, hän sanoi.

Vitkallinen tiedonsaanti kummastuttaa demokraattisenaattori Carl Leviniä, joka pyysi oikeusministeriöltä selvitystä pidätyksistä kolme kuukautta sitten. -(Puutteellinen selvitys) herättää lisäkysymyksiä. Miksi niin monia pitää kuulustella suljetuin ovin, aprikoi Levin, joka johtaa tutkintaoperaatiota seuraavaa senaatin valiokuntaa.

Ministeriö on perustellut vaitonaisuuttaan tietojen arkaluontoisuudella. -Tietojen julkistaminen merkitsisi sitä, että terroristit saisivat tietää asioita, joita emme halua heidän tietävän, tiedottaja Mark Corallo sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.