Mainos

Yli 500 kuoli Nigerian öljypalossa

Ainakin 500 ihmistä on kuollut tuhoisassa öljypalossa Nigeriassa, kertoivat paikalliset sairaalalähteet maanantaina. Monet kuolleista ovat naisia ja lapsia. Onnettomuus sattui eilen rikkinäisen öljyputken liepeillä Nigerian eteläosassa.

Öljy roihahti liekkeihin juuri, kun sadat putken ympärille kerääntyneet ihmiset yrittivät kauhoa talteen putkesta valuvaa öljyä. Monet heistä jäivät loukkuun öljyn täyttämään ojaan.
-Putken ympärillä tungeksivat ihmiset olivat öljystä läpimärkiä eikä tarvittu kuin kipinä moottoripyörän pakokaasuputkesta heidän sytyttämisekseen, sanoi ensimmäisten joukossa onnettomuuspaikalle tullut virkamies Dafe Emutoru.

Asukkaiden mukaan mustan pörssin kauppiaat olivat puhkoneet putkeen reikiä saadakseen öljyn myyntiin. Valtion omistama PPMC-öljy-yhtiö sanoi palon saaneen alkunsa sabotaasista. Nigerjoen suistoalueen öljylaitteistot ovat olleet usein ilkivallan kohteena viime aikoina.

Alueen asukkaiden mielestä hallitus sivuuttaa asukkaiden tarpeet samaan aikaan, kun se sallii monikansallisten öljy-yhtiöiden hyödyntää maan öljyvaroja. Nigerialla on valtavat öljyvarat, mutta asukkaat kärsivät vakavasta öljypulasta korruption ja jakeluongelmien vuoksi. Ijaw-heimokansaan kuuluvat nuoret ovat tässä kuussa pysäyttäneet kolmanneksen Nigerian päivittäisestä yli kahden miljoonan tynnyrin öljynviennistä tukeakseen vaatimuksiaan suuremmasta poliittisesta vaikutusvallasta ja määrärahoista. Ijawit ovat Nigerian neljänneksi suurin etninen ryhmä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.