Mainos

Yli 50-vuotiaille Internet hyötyväline

Tutkimuksen mukaan yli 50-vuotiaat käyttävät Internetiä muun muassa sähköposteihin, tiedonhakuun ja raha-asioiden hoitamiseen.

Yli 50-vuotiaat suomalaiset käyttävät Internetiä pääasiassa hyötytarkoituksiin. Eniten Internetiä hyödynnetään sähköpostiliikenteessä, yleisessä tiedonhakemisessa, pankkiyhteyksissä ja raha-asioiden hoitamisessa, ilmenee Kuluttajatutkimuskeskuksen tuoreesta tutkimuksesta.

Kuluttajatutkimuskeskuksen kuluttajapaneelin jäsenille tehtyyn tutkimukseen vastasi 169 henkilöä. Yli 50-vuotiaiden Internetin käyttöä kuvataan tutkimuksessa aktiiviseksi, mutta lyhytkestoiseksi. Internet helpottaa ja nopeuttaa yli 50-vuotiaiden mielestä asiointia ja sen avulla voi säästää kustannuksissa, joskin Internetiä pidetään kalliina. Vastaajien mielestä laitteille pitäisi olla muutakin käyttöä kuin laskujen maksaminen, satunnaiset surffailut tai sähköpostiyhteydet.

Tutkimuksesta ilmenee, ettei kaikkea viranomaisten kanssa tapahtuvaa asiointia haluta siirtää Internetiin. Ikääntyville henkilöille henkilökohtainen palvelu ja kasvotusten asiointi on edelleen tärkeää.

Vastaajien mielestä Internet avartaa maailmankuvaa ja tuo elämään uutta sisältöä. Internetin ei katsota vieraannuttavan ihmisiä lähiympäristöstä. Kuluttajatutkimuskeskuksessa on menossa hanke, jossa selvitetään verkkopalvelujen hyvinvointivaikutuksia ja kuntien roolia niiden edistäjänä. Tulosten perusteella tehdään laajempi tutkimus myöhemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.