Yli 40 kuollut Libyan levottomuuksissa

Libyan väkivaltaisiksi kääntyneissä mielenosoituksissa on kuollut eilisestä lähtien 41 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP.

Turvallisuusjoukot ovat turvautuneet aseisiin tukahduttaakseen johtaja Muammar Gaddafin vastaiset mielenosoitukset maan itäosassa. Sanomalehti Oean mukaan 27 ihmistä on saanut surmansa maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Bengasissa ja sen itäpuolella Dernassa.

Silminnäkijöiden mukaan levottomuudet Bengasissa jatkuvat. Mielenosoittajat ovat sytyttäneet tuleen paikallisen radioaseman rakennuksen. Levottomuudet ovat levinneet myös Al-Baidan kaupunkiin, jossa mielenosoittajien kerrotaan hirttäneen kaksi poliisia.

Libyassa on tänään järjestetty myös maan johtajaa Muammar Gaddafia tukevia mielenilmauksia. Gaddafi itse tuli hetkeksi julkisuuteen pääkaupungin Tripolin keskustassa, mutta hän ei puhunut mitään. Gaddafia ympäröivät hänen kannattajansa.

Gaddafi on hallinnut Libyaa 41 vuotta, ja hänen asemansa arvioidaan olevan edelleen vahva viime päivien levottomuuksista huolimatta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat