Ainakin 58 ihmistä kuollut Saksan tulvissa – Schuldissa 25 taloa romahti: "Se oli yksinkertaisesti katastrofaalista"

3:27
Katso videolta, millainen tuho Schuldissa on ollut tulvien jäljiltä: "En ole koskaan nähnyt mitään tällaista"

Saksan tuhoisat tulvat ovat vaatineet jo ainakin 58 ihmisen hengen, ja kymmeniä on yhä kateissa. Yksi pahiten kärsineistä alueista oli Schuldin kunta, jossa ainakin 25 taloa tuhoutui täysin.

– Seisoin tuolla ylhäällä ja katsoin, kuinka tulvavesi virtasi kylän läpi, kertoo Schuldin asukas Edgar Gillessen järkyttyneenä uutistoimisto Reutersille.

– Se oli yksinkertaisesti katastrofaalista.

Näky Schuldissa on tosiaan katastrofaalinen. Talojen seinät ovat sortuneet, elleivät ole kokonaan maan tasalla. Schuldissa ainakin neljä ihmistä on kuollut.

Gillessen itse asuu ylempänä rinteessä, joten hänen kotinsa säästyi tulvalta. Mutta kaikkien kohtalo ei ollut yhtä onnellinen.

– Kaikki nämä ihmiset, jotka asuvat täällä, tunnen heidät kaikki. Olen pahoillani heidän puolestaan, he ovat menettäneet kaiken.

– Se on pelottavaa. Uskomatonta.

Pelastustyöt jatkuvat

Pelastustyöt ja evakuoinnit jatkuvat yhä useissa kaupungeissa. Alueviranomainen Jürgen Pföhler kehotti ihmisiä jäämään kotiin ja pyrkimään ylempiin kerroksiin.

STT:n mukaan muun muassa Altenahrissa Ahrweilerin piirikunnassa asukkaita pakeni talojensa katoille. Helikoptereihin sijoitetut pelastustyöntekijät ovat pelastaneet ihmisiä kaduilta ja katoilta.

Läntisen Saksan moottoriteiden ja rautateiden liikenne on häiriytynyt ja osin poikki. Ainakin 200 000 ihmistä tuolla alueella on ollut ilman sähköä, kertoi Die Welt.

Evakuoinneissa on noudettu ihmisiä muun muassa Leverkusenissa, missä evakuoitiin satoja ihmisiä sairaalasta.

Liittokansleri Angela Merkel sanoo olevansa järkyttynyt kuolemista ja tuhoista.

Vaara ei ole vielä ohi, sillä kovien sateiden ja tulvien odotetaan jatkuvan Saksan länsiosissa tänään ja huomenna.

Tulvia on ollut myös Belgiassa, jossa on kuollut ainakin neljä ihmistä. Lisäksi Ranskassa, Hollannissa ja Luxemburgissa on satanut poikkeuksellisen paljon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja