Mainos

Yli 3000 kuollut Indonesian maanjäristyksessä

Maanjäristyksen keskus sijaitsi lähellä Yogyakartan kaupunkia, joka on myös suosittu matkakohde. Yhdenkään suomalaisen ei tiedetä loukkaantuneen järistyksessä.

Indonesiassa Jaavan saarta ravistelleen maanjäristyksen uhrimäärä nousee edelleen. Viranomaisten mukaan järistyksessä on saanut surmansa yli 3000 ihmistä. Lisäksi arviolta 2500 ihmistä on loukkaantunut maanjäristyksessä.

Raunioissa on edelleen ihmisiä, joita pelastusmiehistö yrittää pelastaa.

Maanjäristyksen keskus sijaitsi lähellä Yogyakartan kaupunkia, mutta järistys tuntui myös muualla saarella. Järistys oli voimakkuudeltaan 6,2 Richterin asteikolla. Järistyksen keskus oli merenpohjan alla, mutta järistys ei saanut aikaan tsunamia.

Paikallisen radion mukaan satoja taloja on sortunut ja ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan. Sähköt ovat poikki koko Yogyakartan kaupungista ja kaupunkiin johtavat tiet ovat vaurioituneet. Myös kaupungin lentokenttä on suljettu.

- Alueella asuu yksi suomalainen, ja hän on ilmoittanut olevansa kunnossa, kertoo ulkoasiainsihteeri Joonas Heiskanen Suomen Indonesian suurlähetystöstä Jakartasta.

Yogyakartan kaupunki on myös suosittu matkailukohde. Suomen-Indonesian suurlähetystön tietojen mukaan järistysalueella oli kaksi suomalaista matkailijaa ja he ovat kunnossa.

SPR:ltä ei vielä sairaalaa

Maanjäristyksen uhreja on kuljetettu useisiin alueen sairaaloihin, ja loukkaantuneita on jouduttu hoitamaan tilan puutteen vuoksi myös käytävillä ja pihoilla. Pelkästään yhdessä sairaalassa Yogyakartassa hoidettiin yli 1500 uhria.

Useat avustusjärjestöt ovat lähettäneet tuhoalueelle telttoja ja ruokapaketteja.

-Me pystymme lähettämään ruokaa, telttoja sekä terveyspakkauksia, sanoi Unicefin edustaja.

Suomen Punainen Risti ei näillä näkymin ole lähettämässä kenttäsairaalaa järistysalueelle.

- Tsunamikatastrofin jälkeen alueella on ylimääräistä kenttäsairaalakapasiteettia, muun muassa norjalainen kenttäsairaala valmiiksi pakattuna, kertoo SPR:n kansainvälisen avun päällikkö Kalle Löövi.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.