Mainos

Yli 3000 hakenut takaisin Suomen kansalaisuutta

Eniten ilmoituksen tehneissä on nykyisiä Yhdysvaltain kansalaisia.

Vuoden aikana 3011 entistä Suomen kansalaista ja heidän jälkeläistään on tehnyt ilmoituksen Suomen kansalaisuuden saamiseksi. Uusi kansaslaisuuslaki tuli voimaan 1. kesäkuuta 2003. Ilmoituksen tehneistä 2490 on jo saanut Suomen kansalaisuuden. Kansalaisuus on myönnetty yli 1500 entiselle Suomen kansalaiselle ja yli 900:lle entisen Suomen kansalaisen jälkeläiselle.

Nykyiseltä kansalaisuudeltaan hakijat edustavat 78:aa eri valtiota. Eniten ilmoituksen tehneissä on nykyisiä Yhdysvaltain kansalaisia (644). Ruotsista ilmoituksen on tehnyt 590 ja Kanadasta 350 ihmistä. Uuden kansalaisuuslain mukaan kaksoiskansalaisuus hyväksytään aikaisempaa laajemmin. Saadessaan toisen valtion kansalaisuuden suomalainen ei menetä Suomen kansalaisuuttaan eikä ulkomaalaisen tarvitse luopua aiemmasta kansalaisuudestaan saadessaan Suomen kansalaisuuden.

Entinen Suomen kansalainen tai hänen lapsensa voi saada menettämänsä kansalaisuuden takaisin ilmoitusmenettelyllä. Ilmoitus on tehtävä viimeistään 31. toukokuuta 2008.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.