Mainos

Yli 300 tapettu Burundissa

Yli 300 Burundin hutu-enemmistöön kuulunutta siviiliä on tapettu kesäkuun lopussa, kerrottiin paikallisista lähteistä tänään. Surmatyön tekivät lähteiden mukaan tutsi-vähemmistön kontrolloiman armeijan sotilaat, ja se tapahtui maan keskiosissa Gitegan maakunnassa.

Paulo Sergio Pinheiro, alueella käynyt YK:n erikoistarkkailija, sanoi eilen, että etnisen väkivallan vaivaamassa maassa on kehittymässä täydellinen katastrofi. -Ennen huhtikuuta ihmisiä kuoli sadoittain, nyt heitä kuolee tuhansittain, Pinheiro sanoi eilen Genevessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Tarkkailijan mukaan alueella on kehittymässä ennennäkemätön katastrofi, josta kärsivät pahimmin naiset, lapset ja vanhukset. -Armeijan johto on menettämässä sotilaidensa hallinnan. Se taistelee kapinallisia ja aseistautuneita ryhmiä vastaan, joiden hyökkäykset aiheuttavat raskaita tappioita, Pinheiro sanoi.

Tansaniassa käydään parhaillaan neuvotteluja entisen presidentin Julius Nyereren johdolla Burundin tilanteen ratkaisemisesta. Yhtenä vaihtoehtona on pidetty kansainvälisten joukkojen lähettämistä maahan. Burundin ääriainekset ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä täyteen sotaan, jos maahan lähetetään ulkomaisia joukkoja.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.