Mainos

Yli 300 pommin sarja Bangladeshissa

Iskujen takana on todennäköisesti hiljattain kielletty ääri-islamilainen Jamayetul Mujahedin -ryhmittymä.

Bangladeshia on ravistellut yli 300 pienitehoisen pommin sarja. Pommit räjähtivät liki yhtäaikaisesti eri puolilla maata.

Räjähdyksissä haavoittui eri tietojen mukaan 50-150 ihmistä ja kuoli kaksi. Useita henkilöitä on pidätetty iskuista epäiltynä. Myös heidän määrästään on liikkunut hyvin erisuuntaisia arvioita, alkaen viidestätoista aina 50:een saakka.

Pääkaupungissa Dhakassa räjähti ainakin 15 pommia, ja Chittagongin satamassa 20. Kohteina oli hallintorakennuksia, oikeussaleja sekä bussi- ja rautatieasemia. Räjähdykset tapahtuivat paikallista aikaa kello 10.30 ja 11.30 välillä.

-Räjähdysten päätarkoituksena näyttää ollen paniikin ja epäjärjestyksen luominen maahan, todettiin sisäministeriön kannanotossa.

Iskujen takana on todennäköisesti hiljattain kielletty ääri-islamilainen Jamayetul Mujahedin -ryhmittymä. Sisäministeriön mukaan liki kaikilta räjähdyspaikoilta löytyi ryhmän nimissä tehtyjä lehtisiä, joissa vaadittiin tiukan islamilaisen lain ottamista käyttöön maassa.

-On aika soveltaa islamilaista lakia Bangladeshissa. Ihmisen tekemillä laeilla ei ole tulevaisuutta, lappusissa luki. Niissä kehotettiin myös presidentti George W. Bushia ja pääministeri Tony Blairia vetämään joukkonsa muslimimaista.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.