Mainos

Yli 300 kuolonuhria Indonesian tsunamissa

Voimakas maanjäristys vavisutti Jaavan eteläpuolista merialuetta. Järistyksen synnyttämät parimetriset aallot tuhosivat rantahotelleja ja rakennuksia sekä veivät mennessään veneitä monin paikoin. Jaavalla on ulkoministeriön mukaan parisataa suomalaista.

Indonesian Jaavan saarelle eilen iskeytynyt hyökyaalto on surmannut yli 330 ihmistä, kertoo maan terveysministeriö.

Pelastustyöntekijät etsivät edelleen eloonjääneitä ja kadonneita. Satojen kerrotaan loukkaantuneen ja kymmenettuhannet ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Ruotsin ulkoministeriö on vahvistanut, että kuolonuhrien joukossa on yksi ruotsalaismies. Kahta ruotsalaista lasta etsitään edelleen. Heidän isänsä loukkaantui ja joutui sairaalaan.

Kuolonuhrien joukossa on kuuden maan kansalaisia, joista yksi on ranskalainen, kaksi hollantilaista ja neljä japanilaista, kertovat tiedotusvälineet.

Suomalaiset alueella kunnossa

Tsunamialueella on ollut hyökyaallon iskiessä myös muutamia suomalaisia. Ulkoministeriön tiedossa oli, että alueella on ainakin joitain omatoimisia matkailijoita. Heihin on saatu yhteys, ja he ovat kunnossa.

Helsingin Sanomien mukaan Jaavalla oli myös yksi työmatkalla ollut suomalaismies. Hän kertoi paenneensa paikallisten mukana kukkuloille, eikä hän nähnyt hyökyaaltoa.

Kaikkiaan Jaavalla on ulkoministeriön mukaan parisataa suomalaista.

Pahiten kärsi Länsi-Jaavassa Pangandaranin alue, joka on suosittu vierailukohde. Parimetriset aallot tuhosivat rantahotelleja ja rakennuksia sekä veivät mennessään veneitä monin paikoin.

Hyökyaallon synnytti voimakas maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 7,7 Richterin asteikolla. Järistyksen keskus oli saaren eteläpuolisella merialueella.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.