Mainos

Yli 25 000 marssi Meksikossa väitettyä vaalivilppiä vastaan

Meksikossa vasemmiston ehdokas Andres Manuel Lopez Obrador ei hyväksy tappiotaan presidentinvaaleissa. Lopez Obrador syyttää vaalivoittajaksi julistautunutta Enrique Pena Nietoa äänien ostamisesta.

Vasemmiston mukaan vaalivilpistä on todisteita, ja se aikoo ryhtyä asiassa oikeustoimiin.

Eilen julkaistujen ensimmäisten virallisten tulosten mukaan Pena Nieto sai äänistä 38 prosenttia ja Lopez Obrador 31. Lopez Obrador oli ehdolla myös edellisissä vaaleissa vuonna 2006, jolloin hän hävisi Felipe Calderonille alle prosentin erolla. Tuolloin häntä tukevat mielenosoitukset lamauttivat pääkaupungin Mexicon yli kuukaudeksi.

Myös eilen yli 25 000 ihmistä marssi Mexicossa väitettyä vaalivilppiä ja Pena Nieton valintaa vastaan. Sanomalehti Milenion mukaan Yo Soy 132 -opiskelijaliike lupaa lisää mielenosoituksia lähipäiviksi. Laajempaa sananvapautta ja avoimuutta penäävä liike ei ole asettunut minkään ehdokkaan taakse.

Pena Nieto kirjoittaa New York Timesissa, että hänen PRI-puolueensa kunnioittaa demokratiaa. Pena Nieto myös lupaa kymmeniätuhansia uusia poliiseja huumeiden vastaiseen taisteluun.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.