Mainos

Yli 20 merimiestä kateissa Mustanmeren myrskyn jäljiltä

Eilen ainakin viisi alusta upposi kovassa myrskyssä Mustanmeren pohjoispuolella. Pahimmat tuhot ympäristölle on aiheutunut venäläisen säiliölaivan katkeamisesta kahtia.

Kadonneiden merimiesten etsintä ja ympäristötuhojen selvittäminen ovat jatkuneet Mustallamerellä. Eilisen myrskyn jäljiltä löydettiin kuolleena kolme merimiestä, jonka lisäksi ainakin 20 eri alusten miehistöihin kuuluvaa merimiestä on yhä kateissa.

Uusien tietojen mukaan myrskyssä upposi ainakin viisi laivaa. Aiemmin kerrottiin jopa kymmenen aluksen uponneen. Pahimmat tuhot aiheutti venäläinen säiliölaiva, jonka 4000-tonnisesta öljylastista puolet vuoti mereen Venäjän ja Ukrainan välisessä Kertshinsalmessa. Öljyntorjunta sekä lopun öljyn pumppaaminen aluksesta jouduttiin tänään keskeyttämään uuden myrskyrintaman lähestyessä aluetta.

Venäjän valtionsyyttäjä vahvisti, että öljyvuodon aiheuttanut säiliölaiva ei ollut riittävän lujatekoinen myrskyä vastaan ja että sen olisi pitänyt jäädä satamaan myrskyn uhatessa.

Useat rahtialukset olivat odottaneet ankkurissa vuoroaan päästä Kerthsinsalmen läpi kun myrsky nousi. Salmen suulla upposi säiliölaivan lisäksi myös kolme rikkipitoista kemikaalia kuljettanutta alusta.

Ympäristötuhojen suuruus ei tänään vielä ollut selvillä.

- Kyseessä on vakava ympäristöonnettomuus, jonka vahinkojen korjaamiseen voi mennä vuosia, Venäjän ympäristöviraston apulaisjohtaja Oleg Mitvol varoitti.

Kerthsinsalmi on tärkeä muuttoreitti monille linnuille. Alueella asustaa myös paikallinen pyöriäislaji.

Lumentulo ja merellä kuusimetrisiä aaltoja nostattaneet myrskytuulet aiheuttivat tuhoja myös maalla. Rannikolla myrsky katkoi sähköjä laajoilta alueilta sekä kaatoi puita ja repi taloista kattoja.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.