Mainos

Yli 20:lle vaaditaan rangaistuksia - myivät tarvikkeita hampun kasvatukseen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään lukenut syytteet yli kahdellekymmenelle henkilölle törkeästä huumausainerikoksen edistämisestä.

Syytteen mukaan syytetyt ovat Viherpeukku-myymälässä työskennellessään myyneet ja luovuttaneet hampun kasvatukseen käytettäviä tarvikkeita ja aineita tietäen, että kasvatettua hamppua tullaan käyttämään huumausaineena. Viherpeukku-myymälän toiminta on jatkunut vuosien ajan.

Huumausainerikoksen edistäminen on syytteen mukaan ollut laajamittaista sillä on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä.

Osalta syytetyistä on löydetty poliisin tekemässä kotietsinnässä lisäksi marihuanaa tai kannabista, joissain tapauksissa molempia.

Vastaajille vaaditaan osin ehdollista, osin ehdotonta vankeusrangaistusta tai sakkoja.

Syytetyt kiistävät

STT:n mukaan syytetyt kiistävät syytteet. Heidän mukaansa on ollut mahdotonta tietää, mihin asiakkaat puutarhatarvikkeita käyttävät.

Syyttäjien mukaan arviolta puolet Viherpeukun noin 2,5 miljoonan euron liikevaihdosta koostui huumeiden kasvatukseen käytetyistä välineistä.

Myymälä aloitti toimintansa Tampereella vuonna 2003. Liikkeitä perustettiin myöhemmin myös Helsinkiin, Turkuun ja Ouluun.

Alkuvaiheessa myös kannabiksen käyttövälineitä myytiin samoissa tiloissa. Myöhemmin niiden myynti siirrettiin erilleen.

Syyttäjät vaativat kolmelle syytetylle ehdotonta vankeusrangaistusta ja muille ehdollista vankeutta tai sakkoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.