Mainos

Yli 20 kuollut Ivan-myrskyssä USA:ssa

Hirmumyrsky Ivan on vaatinut Yhdysvalloissa yli 20 kuolonuhria. Uusi myrsky uhkaa Karibian aluetta.

Yli 20 ihmistä on saanut surmansa hirmumyrsky Ivanin raivotessa Yhdysvaltain eteläosissa, kertovat paikalliset viranomaiset ja tiedotusvälineet tänään. Kun Karibian alueen asukkaat olivat tänään selvinneet jo kolmesta myrskystä, uhkasi heitä jo uusi myrsky, nimeltään Jeanne.

Ivan rantautui eilenYhdysvaltain etelärannikolle. Texasin kokoisen myrskyn voima oli keskittynyt Alabaman Mobilen ja Floridan Pensacolan väliselle alueelle. Presidentti George W. Bush allekirjoitti hätätilajulistukset alueelle, ja Ivanin aiheuttamien vahinkojen arvoksi arvioitiin 2-7 miljardia dollaria.

Ennen saapumistaan Yhdysvaltoihin hirmumyrsky surmasi Karibialla ainakin 68 ihmistä.

Karibialla ja Yhdysvalloissa odotettiin jo uutta hirmumyrskyä, kun trooppinen myrsky Jeanne lähestyi aluetta. Jeannen odotetaan pyyhkivän jo tänään Karibianmeren yli aiheuttaen tuhoa alueilla, jotka ovat vasta hädin tuskin selvinneet kolmen muun myrskyn aiheuttamasta sekasorrosta. Myrskyn kerrottiin surmanneen eilisen aikana kaksi ihmistä Dominikaanisessa tasavallassa.

Jeanne rauhoittui torstain aikana niin, että sen myrskyluokitus laskettiin hirmumyrskystä trooppiseksi myrskyksi. Yhdysvaltain hirmumyrskykeskus varoitti Jeannen voivan kuitenkin kerätä lisää voimia päivän aikana, ennen kuin se ennättää Bahamasaarille. Jeanne surmasi keskiviikkona kaksi ihmistä Puerto Ricossa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.