Mainos

Yli 17 000 koululaista halusi Oopperaan

Suomen Kulttuurirahaston ja Suomen Kansallisoopperan tarjoamaan ilmaiseen oopperaan haki 405 koulua ja 17 282 seitsemäsluokkalaista. Valtavan suosion takia osallistujat jouduttiin arpomaan.

Arvonnassa otettiin huomioon koulujen toiveet teoksen suhteen ja pyrittiin valitsemaan kouluja mahdollisimman tasapuolisesti eri puolilta Suomea. Koko maa on hyvin edustettuna, sillä mukaan valikoitui 177 koulua kautta Suomen, 136 paikkakunnalta Utsjoelta Hankoon ja Ilomantsista Vaasaan.

Koululaisten ja heidän valvojiensa pääsylippu- ja matkakulut kustantaa Suomen Kulttuurirahasto. Kansallisooppera puolestaan tarjoaa opettajille koulutuksen, jonka avulla oppilasryhmät voivat ennakolta valmistautua oopperakokemukseen.

Kokonaan koululaisille on varattu kolme Jukka Linkolan uuden Robin Hood -oopperan esitystä ja yksi Sevillan parturin esitys kevätkaudella 2011. Lisäksi koululaisille on varattu omat kiintiönsä Taikahuilun, Isän tytön, La Cenerentolan, Il tritticon, Reininkullan ja Boris Godunovin vuoden 2011 esityksistä.

Oopperaan!-hanke on osa Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlia. Maksuttomaan oopperaan pääsee 7000 koululaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.