Mainos

Yli 160 kuollut Intian junaiskuissa

Ainakin 160 ihmistä on kuollut ja satoja loukkaantunut seitsemässä eri pommi-iskussa Intian Mumbaissa eli entisessä Bombayssa. Tv-tietojen mukaan räjähdyksiä tapahtui ainakin neljässä täpötäydessä paikallisjunassa sekä juna-asemilla. Suomen ulkoministeriöllä ei ole vielä tietoja kaupungissa mahdollisesti olevista suomalaisista.

Useiden pommi-iskujen sarja on ravistellut junia ja rautatieasemia Mumbain kaupungissa Intiassa, kertovat rautatieviranomaiset. Tv-tietojen mukaan iskuissa on kuollut ainakin 160 ihmistä ja yli 450 ihmistä on haavoittunut.

Räjähdyksiä oli tiettävästi seitsemän, ja niistä voimakkaimmat repivät rikki kokonaisia junavaunuja. Televisioasemat näyttivät kuvia veren tahrimista ihmisistä, jotka yrittivät auttaa vakavammin haavoittuneita tai kuolleita ulos junavaunuista.

Mumbai ja pääkaupunki Delhi on asetettu hälytystilaan räjähdyssarjan vuoksi. Poliisi on eristänyt kaikki Mumbain rautatieasemat. Lisäksi Intian kaikki lentokentät ovat hälytystilassa.

Intian pääministeri Manmohan Singh kutsui heti koolle turvallisuudesta vastaavat ministerit hätäkokoukseen. Naapurimaan Pakistanin presidentti Pervez Musharraf kiirehti tuomitsemaan jyrkästi iskut.

Mumbai on Intian talouselämän ja viihdeteollisuuden keskus. Kaupungissa tapahtui tuhoisa pommi-iskusarja myös vuonna 1993, jolloin 250 ihmistä sai surmansa. Viranomaisten mukaan syyllisiä olivat rikollisjengit.

Suurlähetystö: Puhelinyhteydet poikki

Puhelinyhteydet ovat Mumbaissa Suomen Intian-suurlähetystön tiedon mukaan toistaiseksi poikki. Tekstiviestit matkapuhelimiin saattavat kuitenkin jossain vaiheessa toimia.

Mumbain pommi-isku 11.07.2006

Suomen suurlähetystö New Delhissä selvittää tilannetta yhteistyössä muiden EU-maiden edustustojen kanssa. Suomen ulkoministeriön mukaan tilanteesta kerrotaan myöhemmin lisää, kun tiedot tarkentuvat.

Suomesta ei tehdä tähän aikaan vuodesta järjestettyjä ryhmämatkoja Mumbaihin, eikä ulkoministeriöllä ole vielä tietoja kaupungissa mahdollisesti olevista suomalaisista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.