Mainos

Yli 1500 floridalaista äänesti kahdesti viime vaaleissa

Floridalaislehden selvityksessä paljastui, että kymmenet tuhannet floridalaisäänestäjät olivat rekisteröityneet äänestäjäksi kahdessa osavaltiossa ja osa heistä myös äänesti kahdesti.

Yli 68 000 floridalaista äänestäjää oli edellisissä presidentinvaaleissa rekisteröitynyt äänestäjiksi kahdessa osavaltiossa ja jotkut heistä äänestivät kaksi kertaa. Asiasta kertoo floridalainen Orlando Sentinel -sanomalehti.

Lehti tutki äänestäjälistat Floridassa, Georgiassa ja Pohjois-Carolinassa. Lehden laskujen mukaan ainakin 1650 äänestäjää äänesti sekä Floridassa että toisessa osavaltiossa vuoden 2000 tai vuoden 2002 vaaleissa. Vuoden 2000 presidentinvaaleissa George W. Bush voitti ratkaisevan Floridan osavaltion vain 537 äänellä.

Useammin kuin kerran äänestäminen on rikos, mutta kiinnijäämisen todennäköisyys on hyvin pieni, koska vaalivirkailijat tarkistavat erittäin harvoin, onko äänestäjä jo äänestänyt toisessa osavaltiossa. Yhdysvalloissa ei ole maanlaajuista äänestäjärekisteriä ja vain 15 osavaltiossa on edes koko osavaltion laajuinen rekisteri.

(MTV3-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.