Mainos

Yli 10 vuotta sitten kadonneen Jari Pesosen tapauksessa käänne: Kaksi vangittu taposta epäiltynä

Vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen tapauksen tutkinnassa on tapahtunut käänne. Kaksi ihmistä on vangittuna todennäköisin syin Pesosen taposta epäiltynä, keskusrikospoliisi tiedottaa.

Henkilöt vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksellä hieman alle kaksi viikkoa sitten. Kaksikon lisäksi vangittiin myös kolmas henkilö, joka on sittemmin vapautettu.

Lisäksi poliisi on tehnyt tapaukseen liittyen teknistä tutkintaa Ilomantsin Hattuvaarassa sijaitsevalla kiinteistöllä. Kiinteistön nykyisiä tai entisiä omistajia ei KRP:n mukaan kuitenkaan epäillä osallisuudesta Pesosen katoamiseen tai epäiltyyn henkirikokseen.

Katoamishetkellä 27-vuotias Pesonen nähtiin viimeisen kerran Joensuun keskustassa elokuussa 2005. Tapausta tutkittiin jo aikoinaan katoamisen lisäksi henkirikoksena, mutta tutkinnassa ei kuitenkaan edistytty niin, että Pesonen olisi löydetty tai asia olisi päätynyt syyttäjälle saakka.

Poliisi kertoi esitutkinnan uudelleen käynnistämisestä viime joulukuussa. Tuolloin tapauksesta kerrottiin tulleen esille uusia tietoja.

Poliisin mukaan tapauksen tutkinta jatkuu edelleen aktiivisesti. Pienimmistäkin tiedoista tai havainnosta pyydetään ilmoittamaan poliisille joko puhelimitse numeroon 050 408 6252 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Pesonen on 178-senttinen ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Hänellä oli katoamishetkellä yllään vaaleanharmaa collegepaita, siniset verryttelyhousut, lenkkikengät ja musta lippalakki.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.