Yli 10 000 paennut Darfurista Tshadiin

Arviolta 12 000 Sudanin Darfurin asukasta on paennut Tshadin puolelle Sudanin hallituksen joukkojen hyökkäyksiä, kertoo YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.

Asukkaat pakenivat Birakin alueelle Tshadin kaakkoisosaan. Itäinen Tshad on rauhatonta aluetta Tshadin hallituksen ja kapinallisten äskettäin käymien taistelujen vuoksi. Tuhannet Tshadin asukkaat siirtyivät puolestaan taisteluja pakoon naapurimaahan Kameruniin, ja pakolaisjärjestö joutui evakuoimaan työntekijöitään Tshadista.

UNHCR on lähettämässä arviointiryhmän Itä-Tshadiin, ja se toivoo voivansa maanantaina kuljettaa uudet pakolaiset jo olemassaoleville leireille.

Sudanin armeija ja sitä tukevat janjaweed-taistelijat ovat viime päivinä tehneet hyökkäyksiä Darfurin länsiosassa ja vallanneet alueita kapinallisilta.

Darfurin kapinalliset ovat varoittaneet YK:n ja Afrikan unionin yhteisiä rauhanturvajoukkoja siirtymästä Länsi-Darfurin alueille, joilta kapinalliset ovat joutuneet lähtemään pakoon hallituksen hyökkäyksiä. Kapinallisten mukaan heidän aikeenaan on palata takaisin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat