Mainos

Ylennysten määrä puolittunut viidessä vuodessa

Yhä harvempi reservinupseeri ylenee, kertoo Reserviläinen.Vähäiset kertausharjoitusmäärät ja pienenevät sodan ajan joukot näkyvät radikaalisti ylennyksen saaneiden määrässä. 

Vuonna 2009 Tasavallan presidentti ylensi lippujuhlan päivänä ja itsenäisyyspäivänä vielä yhteensä 2 350 reserviupseeria. Siitä lähtien pääsuunta on ollut laskeva. 

Vuosina 2010 ja 2011 reserviupseereita ylennettiin reilut 1 800. Vuonna 2012 ylennettyjä oli 1460 ja viime vain 1083. Tänä vuonna ylennyksen sai yhteensä 1171 upseeria reservissä. Myös aliupseeriylennysten määrä on ollut laskeva.

– Luvut kertovat suoraan, että kertausharjoitukset ovat olleet vähissä. Trendi tulee tulevaisuudessa pysymään samana jo senkin takia, että yhä harvemmalla reserviläisellä on jatkossa sodan ajan sijoitus. Menneiden vuosien huippulukemiin ei tulla jatkossa pääsemään, Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti toteaa Reserviläisessä.

Samalla Halkilahti esittää ajatuksen, että ylentämiskriteereitä ylipäätään pitäisi pohtia puolustusvoimissa.

– Pitäisi katsoa kokonaisvaltaista toimintaa maanpuolustuskentässä, eikä pelkkiä kertausharjoitusvuorokausia. Ylenemisessä on kyse kuitenkin myös motivoinnista. Jos vuosien työ ei näy missään, voi seurauksena olla pettymys ja kiinnostuksen lopahtaminen, Halkilahti arvelee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.