Mainos

Ylen väki sai sopimuksen

Ylen ohjelmatyöntekijöiden palkat nousevat yli 9 prosenttia sopimuskauden aikana, joka kestää vuoden 2010 kevääseen saakka. Sopimuksessa kokeillaan myös joustavaa työaikamallia.

Yleisradion ohjelmatyöntekijät ovat sopineet yleisen linjan mukaisista uusista työehdoista. Sopimus koskee yhteensä yli kolmea tuhatta vakituista ja freelance-työntekijää.

Sopu syntyi myöhään eilen Suomen Journalistiliiton ja Palvelualojen Toimialaliiton välillä.

Palkkojen ja palkkioiden korotukset noudattavat kustannusvaikutukseltaan yleistä linjaa päätyen yli 9 prosenttiin. Korotukset painottuvat sopimuskauden loppupäähän. Sopimuskausi kestää huhtikuun loppuun 2010.

Yleläisten palkat nousevat nyt lokakuussa 3,1 prosenttia. Lisäksi he saavat 0,2 prosentin nettikorvauksen, joka tulee maksuun lokakuussa. Ensi vuonna käytetään keväällä 0,5 prosenttia palkkausjärjestelmän kehittämiseen ja lokakuussa palkkoja korotetaan 2,2 prosenttia.

Vuoden 2009 toukokuussa palkat nousevat 3,8 prosenttia ja lisäksi käytössä on 0,4 prosentin paikallisesti sovittava järjestelyvaraerä.

Sopimuksessa kokeillaan joustavaa työaikamallia. Kokeilussa on mahdollista sopia työajasta, jossa vuorokautinen työaika voi venyä 11 tuntiin päivässä ja 46 tuntiin viikossa. Työaika tasataan vuoden aikana normaaliin viikkotyöaikaan niin, että työntekijä voisi rakentaa työajoistaan vastaavasti pidempiä vapaapäiväputkia.

MTV3:n ohjelmatyöntekijät saivat omat neuvottelunsa valmiiksi viime viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.